Over ons

Onze liefde voor truffels



Tijdens onze reizen naar Italië hebben wij kennis kunnen maken met de sensationele smaak van truffel. Het is zonder meer een delicatesse die veelvuldig wordt gebruikt in de Italiaanse keuken. Ons liefde is dan ook meteen geboren. De sensatie op je tong is met geen woorden te omschrijven. En als het ook nog eens is gemaakt in de juiste omstandigheden met de beste olijfolie maak je een explosieve smaaksensatie mee! Voor ons de reden geweest om tijdens al onze reizen door verschillende landen hebben gezocht naar de beste truffels!

Wist je dat...


Truffels in meerdere landen worden gevonden maar dat niet veel mensen dit weten. Denk hierbij aan Rusland, Engeland, Duitsland, Spanje, Turkije, Albanië, Hongarije, etc. Maar wij kennen voornamelijk Italië en Frankrijk als truffelland. Waarschijnlijk omdat het product in deze landen in meerdere gerechten worden verwerkt.


Ook veel dieren truffels lekker vinden.

 In 2007 werd een witte truffel verkocht voor 330.000 dollar.




Dierenrijk en truffels



Eekhoorns eten truffels en zijn belangrijk voor de verspreiding ervan. De passage van de sporen door hun maag-darmkanaal verbetert zelfs de kiemkracht. Ook varkens en wilde-zwijnen zijn dol op truffels en werden dan ook van oudsher gebruikt bij het zoeken naar truffels. Ook honden worden hiervoor getraind, en het gebruik van honden is tegenwoordig het meest gangbaar. Vooral de Lagotto Romagnolo is hier erg bedreven in. Bij varkens is het moeilijk te voorkomen dat het varken (een deel van) de truffels zelf opeet, en ook brengen ze schade toe aan de bodem, in het bijzonder aan het mycelium van de truffels zelf. In Italië is het gebruik van varkens om deze reden sinds 1985 verboden.[1]